Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Verzekeraars verschillen dramatisch bij zorginkoop ggz’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Van de vier grote zorgverzekeraars is Menzis de enige waar de ggz-uitgaven aansluiten bij de voorspelbare zorgvraag van de populatie. Bij de andere verzekeraars lopen patiënten met een ernstige zorgvraag risico. Dat blijkt uit een analyse van hoogleraar psychiatrie Jim van Os om het zorgaanbod beter af te stemmen op de regionale zorgvraag.
Vanos660
Jim van Os: 'Het probleem in ons zorgstelsel zit niet bij behandelaren, maar bij het ontbreken van inzicht en juiste stuurinformatie in de regio.' Foto: Mieke Meesen

Circa 10.000 ggz-cliënten met ernstige psychische

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het enige waar ik in mee kan gaan van het artikel van dit onderzoek is het woord “dramatisch”. Zeker voor Menzis, meneer Van Os werkt duidelijk niet in een kernregio van Menzis. Vooral het door Menzis bedachte zorgprogrammatisch werken in de GGZ is de bijl aan de wortel van goede GGZ zorg. Zonder blikken of blozen hakt Menzis budgetten door de helft als het ze zo cijfermatig uitkomt.
   Vooral met kleine zorgverzekeraars (o.a. asr en DSW) is beter te onderhandelen door middel en kleine zorgaanbieders dan met de Big 4.
   Laten we hopen dat dit onderzoek de zorginkoop bij de zorgverzekeraars uniformer gaat maken, maar neem in vredesnaam niet Menzis als voorbeeld.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.