Verzekeraars zien zorgkosten flink stijgen

De zorgkosten gaan in 2014 met 5,3 procent omhoog. Dat is 1,97 miljard euro. Dat blijkt uit de prognose van de zorgkosten voor 2014 van Zorgverzekeraars Nederland en Vektis.
Verzekeraars zien zorgkosten flink stijgen

Het grootste deel van de stijging (41 procent) zit in de kosten voor ziekenhuiszorg. Er is weliswaar voor 2014 een afspraak gemaakt dat de volumegroei maximaal 1,5 procent mag zijn, maar in dit akkoord zijn de loonontwikkelingen niet meegenomen. Bovendien zijn fertiliteitshormonen van farmacie naar het ziekenhuisbudget overgeheveld, inclusief de benodigde injectiematerialen. Hiermee is 41 miljoen euro gemoeid.

 

Ramingen

De ramingen van ZN en Vektis liggen lager dan die de minister van VWS hanteert. Dat komt omdat de verzekeraars een aantal kabinetsmaatregelen dat voor volgend jaar kosten moet besparen, niet hebben meegenomen in de berekening. ZN-woordvoerder Maaike Krommendijk: ‘We gaan

8
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.