Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Verzekeraars zien zorgkosten flink stijgen

De zorgkosten gaan in 2014 met 5,3 procent omhoog. Dat is 1,97 miljard euro. Dat blijkt uit de prognose van de zorgkosten voor 2014 van Zorgverzekeraars Nederland en Vektis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verzekeraars zien zorgkosten flink stijgen

Het grootste deel van de stijging (41 procent) zit in de kosten voor ziekenhuiszorg. Er is weliswaar voor 2014 een afspraak gemaakt dat de volumegroei maximaal 1,5 procent mag zijn, maar in dit akkoord zijn de loonontwikkelingen niet meegenomen. Bovendien zijn fertiliteitshormonen van farmacie naar het ziekenhuisbudget overgeheveld, inclusief de benodigde injectiematerialen. Hiermee is 41 miljoen euro gemoeid.

 

Ramingen

De ramingen van ZN en Vektis liggen lager dan die de minister van VWS hanteert. Dat komt omdat de verzekeraars een aantal kabinetsmaatregelen dat voor volgend jaar kosten moet besparen, niet hebben meegenomen in de berekening. ZN-woordvoerder Maaike Krommendijk: ‘We gaan

8
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Oudere mensen die zorg en geborgenheid nodig hebben, kunnen dat niet meer ontvangen in instellingen, dat moeten ze maar thuis zien te regelen, vanwege de bezuiningen. En dan lees je dat de stijging voor 2014 voornamelijk komt door ziekenhuiszorg met hun dure top. Lijkt mij dat er iets beter door de slimme heren (dhr Rutte, snotaap zou mijn moeder zeggen, vrijgezelle man die niets nergens naar hoeft te kijken) uit Den Haag naar de uitgaven in de zorg en de behoeftes van de ouderen,die wel Nederland opgebouwd, gekeken gaat worden.

  3. bevreemd me in het geheel niet
    zowel inhoudelijk(gebied ongekend uitgebreid,bv zwangerzijn is ook ziek etc.???) als onroerendgoedelijk
    grote ziekenhuizen gefuseerd en gebouwd, de laatste jaren, die moeten uiteindelijk toch ook afgeschreven worden, natuurlijk over de ruggen van de belastingbetalers???

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.