Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzekerde blij met hulp in Turkije en Marokko

MAARSSEN - Agis-verzekerden zijn tevreden over behandelingen in Turkije en Marokko. Vorig jaar hielp Agis 380 verzekerden aan planbare ziekenhuiszorg en tandzorg in beide landen.

Al sinds 2003 heeft Agis als enige zorgverzekeraar servicepunten in Turkije en Marokko. Via de servicepunten begeleidt Agis haar verzekerden naar de zorg in die landen. Naast spoedeisende zorg kunnen verzekerden in Turkije terecht voor een aantal zogenoemde planbare ingrepen. Voor deze zorg heeft het Agis Servicecentrum met een twaalftal klinieken overeenkomsten gesloten. Agis is de enige verzekeraar met dergelijke contracten. Vorig jaar maakten 120 Agis verzekerden gebruik van planbare zorg in Turkije. Nog eens 260 verzekerden hebben tandheelkundige zorg verkregen in Turkije. In de meeste gevallen ging het om verzekerden van Turkse afkomst voor wie eigen taal en cultuur een belangrijk motief is voor behandeling in Turkije. Ten opzichte van voorgaande jaren is er sprake van een stijgende tendens.

Positief

Uit eigen onderzoek concludeert Agis dat verzekerden over alle aspecten van de zorg en dienstverlening tevreden waren. Er waren geen problemen bij de overdracht van de medische informatie van Nederland naar Turkije. Ook de meeste betrokken Nederlandse huisartsen of specialisten waren positief over de buitenlandse behandeling. Over de betrokken Turkse ziekenhuizen waren de verzekerden eveneens positief. Niet alleen de artsen en verpleegkundigen oogstten lof, ook over de kamers, het eten, de netheid en rust in de ziekenhuizen was men zeer te spreken. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

– Medisch toerisme biedt marktkansen (marketingtip)

Orbis maakt deal met Singapore

Agis en RCR starten zorgcentrum in Suriname

Segmenteer en kies (marketingtip)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.