Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzekering Jos de Blok: 11.142 volgers

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De teller van zorgverzekering “Zorgeloos Care” staat na anderhalve maand op 11.142 .
zorg thuis.jpeg

Oprichter Jos de Blok verklaart het succes omdat veel mensen ervan overtuigd zijn dat het anders moet in de zorg, zo laat hij weten in een interview in Tubantia.

“Vernieuwers”
Volgens De Blok willen de meeste mensen die zich hebben aangemeld, niet alleen overstappen naar de nieuwe zorgverzekering maar hen ook actief steunen. Een van de vernieuwers die zich hebben aangesloten, is huisarts Peter de Groof. De Groof is een initiatiefnemer van het huisartsenmanifest “Het roer moet om”. De Groof vindt dat zorgverzekeraars zich veel te intensief bemoeien met de kwaliteit van de zorg. Hij pleit voor vertrouwen in de zorgverlener.

Zorgverlener
Dat is ook waar De Blok van uit gaat. Volgens hem weet de zorgverlener het best wat een patiënt nodig heeft. Zorgverleners hoeven zich bij hem niet bezig te houden met ingewikkelde en overbodige administratie maar kunnen zich puur op de zorg richten. De Blok wil af van het onoverzichtelijke woud aan polissen en biedt dan ook maar een polis aan waar iedereen hetzelfde bedrag voor betaalt. Er zal een ruime mate van keuzevrijheid zijn.

Zorgeloos Care
Zorgeloos Care is gelanceerd op 12 november. Naast De Blok zijn er nog drie initiatiefnemers: hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans, innovator Kim Spinder en hoogleraar innovatiemanagement Mathieu Weggeman. De zorgverzekering zelf start op 1 januari 2017 en wordt een stichting. De bestuurder van Buurtzorg ambieert de functie van directeur niet. Hij gaat op zoek naar een directeur. De Blok hoopt volgend jaar zeker 100.000 aanmeldingen te ontvangen. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.