Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzekering keert uit bij terminale ziekte

Mark van Dorresteijn
Sinds gisteren is een overlijdensrisicoverzekering op de markt die in het geval van een terminale ziekte al voor het overlijden een geldbedrag uitkeert.
Verzekering keert uit bij terminale ziekte

Vaak is in de laatste fase van een terminale patiënt geld nodig voor zaken die de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren. Te denken valt aan extra zorg, aanpassingen in en om het huis of het vervullen van de laatste wens. Daarom bieden de financiële dienstverleners NHP en TAF deze polis aan.

Overlijdensrisicoverzekering

De premie is drie procent hoger dan voor een gewone overlijdensrisicoverzekering die na het overlijden uitkeert. Voorwaarde voor uitkering vóór het overlijden is een verklaring van een onafhankelijke specialist dat de verzekerde hooguit twaalf maanden te leven heeft. De verzekerde moet nog geen 65 jaar zijn.

Verzekerde bedrag

Bij uitkering in verband met een terminale ziekte ontvangt de verzekerde 100 procent van het verzekerde bedrag met een maximum van 300.000 euro. Is het verzekerde bedrag hoger, dan wordt de polis voor de rest van het bedrag voortgezet en wordt het restant na overlijden uitgekeerd. Wanneer de betrokkene niet binnen twaalf maanden overlijdt, hoeft het uitgekeerde bedrag niet te worden terugbetaald, aldus directeur Pieter Lijesen van NHP.

Hiv-besmetting

Er wordt niet uitgekeerd als de terminale ziekte de oorzaak is van een hiv-besmetting. “De medische ontwikkelingen op dat gebied gaan zo snel, dat er veel discussie kan ontstaan over de levensverwachting”, legt Lijesen uit. Ook wordt niet uitgekeerd als de diagnose wordt gesteld binnen twaalf maanden voor het aflopen van de verzekering. (ANP)

Lees ook:

Zorgverzekeraar CZ roept azM tot de orde

Artsen naar rechter om achterstallige declaraties verzekeraar

‘Verzekeraar beperkt keuzevrijheid consument’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.