Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgende vindt werk zwaar

Verzorgende beroepen vragen veel van mensen. Bijna veertig procent van de mensen met een verzorgend beroep kampt met een combinatie van fysiek zwaar werk en een hoge werkdruk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bijna een derde van de werkzame beroepsbevolking (mensen van 15 tot 64 jaar die in Nederland wonen en ten minste twaalf uur per week werken) deed vorig jaar voor zijn of haar gevoel fysiek zwaar werk. De verzorging staat op de tweede plaats van lichamelijk belastende beroepen, direct na de bouw. Van de verzorgenden geeft 71 procent aan regelmatig lichamelijk zwaar werk te moeten verrichten, meldt het CBS.

Hoge werkdruk

Ruim een derde van de werkende mensen gaat naar eigen zeggen gebukt onder een hoge werkdruk. Met name managers (55 procent) ervaren die werkdruk, maar ook 48 procent van de verzorgenden. Bijna een op de acht werkenden heeft te maken met een combinatie van fysiek zwaar werk en een hoge werkdruk. Verzorgenden hebben hier het meeste mee te maken: bijna vier op de tien moet geregeld onder tijdsdruk zwaar werk verrichten. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook

Bijna veertig procent zorgmedewerkers wil weg

Veel ongewenst gedrag in de zorg

Ervaren verpleegkundigen verlaten de zorg

‘Ziekteverzuim zorg lijkt weer te stijgen’

V&VN: past takenpakket oudere zorgverleners aan’

Dossier hrm: Tevreden (met) personeel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.