Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzuimpercentage vvt sinds jaren niet zo hoog geweest

Redacteur Zorgvisie
Het verzuim in de vvt-sector loopt verder op. In het derde kwartaal is het verzuimpercentage gestegen van 6,03 in 2017 naar 6,34 in 2018. Over het hele jaar genomen, vanaf het derde kwartaal 2017 tot en met het derde kwartaal 2018, is het verzuimpercentage 7,08. Daarmee is het aanzienlijk hoger dan het jaar daarvoor, toen het nog uitkwam op 6,56.
Pijl Omhoog Adobestock660
Foto: AdobeStock

Het verzuim in de vvt (verpleging, verzorging en thuiszorg) wordt geregistreerd door Vernet, op basis van de verzuimgegevens van de bij Vernet aangesloten vvt-organisaties. De gegevens van deze Vernet Viewer voor de branche zijn gebaseerd op 176.625 medewerkers.

Sinds jaren niet zo hoog geweest

In de branche vvt zijn ongeveer 395 duizend werknemers werkzaam. De gegevens van deze Vernet Viewer voor de branche zijn gebaseerd op 176.625 medewerkers.

Vernet meldt dat het verzuimpercentage sinds jaren niet zo hoog is geweest. Het verzuim is in alle leeftijdsklassen gestegen, maar het meeste in de groep 36 t/m 45 jaar. Daarnaast is het verzuim in alle duurklassen gestegen. De stijging wordt grotendeels veroorzaakt door het langdurig verzuim (92-730 dagen). Ook is in alle deeltijdklassen het verzuim gestegen. Het hoogste verzuim en de grootste stijging zien we in de deeltijdklassen 40-80 procent. In alle regio’s is het verzuim voortschrijdend toegenomen ten opzichte van een jaar geleden. Het hoogste verzuim ziet Vernet in de regio Noord.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.