Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGN: ‘Begroting is goed nieuws voor gehandicaptenzorg’

Redacteur Zorgvisie
Het ministerie van VWS trekt de komende jaren meer geld uit dan verwacht voor de gehandicaptenzorg. Daarmee moet de kwaliteit van zorg in de sector worden verbeterd.
VGN-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

De komende jaren trekt het ministerie 5,8 miljoen euro per jaar uit om ‘een extra impuls te geven de aan de kwaliteit in de gehandicaptenzorg.’ Daarmee wil het ministerie investeren in een actieprogramma dat zich richt op het versterken van de positie van cliënten, het sturen op samenwerking, innovatie en transparantie, dat investeert in cliënten met bijzondere zorg- en ondersteuningsvragen en dat betrokken professionals helpt.

Investering gehandicaptensector
De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is enthousiast over de begroting voor komend jaar. ‘De investeringen zijn voor een langere termijn dan gepland. We rekenden erop dat ze in 2018 zouden ophouden, maar uit de begroting wordt duidelijk dat het tot 2022 duurt’, zegt VGN-woordvoerder Johan van Ruijven. ‘Het gaat niet om geld dat direct naar de sector komt, maar het ministerie geeft hiermee gehoor aan het idee om een kwaliteitsagenda op te stellen. Er wordt dus geïnvesteerd in kwaliteit. We zien de extra investeringen als het resultaat van een goede lobby voor de gehandicaptenzorg.’

Inhoud kwaliteitsagenda VGN
Wat de kwaliteitsagenda precies inhoudt, kan de VGN nog niet zeggen. Ruijven: ‘We zijn betrokken bij het opstellen hiervan en waren al een plan aan het uitwerken. Maar 2 keer 5,8 miljoen is toch wat anders dan 6 keer 5,8 miljoen, dus we moeten een ander plan gaan uitwerken. Dat geeft wat extra werk, maar het is natuurlijk wel positief extra werk.’

Dossier Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen.Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.