Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGZ staat garant voor SEH Den Helder

De afgelopen weken is onrust ontstaan over de toekomst van de spoedeisende zorg in Den Helder. Noordwest Ziekenhuisgroep en Coöperatie VGZ hebben gezamenlijk aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om na te gaan of de beschikbaarheidsbijdrage nog toereikend is. Dat meldt VGZ.
contract300.jpeg

De gemeente Den Helder maakte zich zorgen over het voortbestaan van de acute zorg in de Den Helderse vestiging. De burgemeester Koen Schuiling stuurde in augustus de gemeenteraad een brief waarin hij meldt dat de extra beschikbaarheidsgelden nog niet zijn veilig gesteld.Met de toezegging vandaag is een dreigende sluiting van de spoedeisende zorg in Den Helder op korte termijn niet aan de orde. Daarnaast wordt er door VGZ en het ziekenhuis in overleg met de NZa, het ministerie van Volksgezondheid en gemeenten in de regio gewerkt aan een oplossing zodat ook op langere termijn de noodzakelijke zorg aan bewoners in de regio Den Helder kan worden geboden. VGZ en Noordwest zetten daartoe hun overleg voort over het profiel van het ziekenhuis in Den Helder en zullen in elk geval binnen nu en 2 weken afspraken maken over het daarbij te volgen proces. Zilveren Kruis sluit hierbij aan.

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.