Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

VGZ vraagt miljoenen terug van ziekenhuizen

Annelies Vermeulen
Zorgverzekeraar VGZ wil van dertig ziekenhuizen honderden miljoenen euro's terug. Het gaat om voorschotten die de verzekeraar heeft gegeven op behandelingen. Het geld moet nog voor het einde van deze maand zijn teruggestort.
VGZ vraagt miljoenen terug van ziekenhuizen

Enkele ziekenhuizen hebben VGZ laten weten dat zij in de problemen komen als zij voor het einde van het jaar miljoenen euro’s aan voorschotten moeten terugbetalen. VGZ benadrukt dat het uitgesloten is dat ziekenhuizen in problemen komen. De zorgverzekeraar gaat daarom met de ziekenhuizen in gesprek.

Behandelingen

“In het nieuwe jaar gaan we er wat zakelijker mee om”, zegt een woordvoerder van VGZ. “We willen een duidelijkere indicatie van de behandelingen hebben. Dat willen we nog preciezer weten dan nu.”

Nieuwe contracten

De actie van VGZ valt verkeerd bij de ziekenhuizen omdat zorgverzekeraars en ziekenhuizen momenteel in onderhandeling zijn over nieuwe contracten. Ziekenhuizen die zo’n forse rekening krijgen, staan in die onderhandelingen een stuk minder sterk. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Verzekeraars dwingen ziekenhuizen te stoppen met complexe operaties

Ziekenhuizen hebben onvoldoende cash

Ziekenhuizen moeten kosten vooraf melden

5 REACTIES

 1. Geachte lezer,
  VGZ zou er beter aan doen om prioriteit te geven aan huisartsenzorg en thuiszorg.
  Er gaat ongeveer 80 miljard euro om in de zorg waarvan maar 2,01 miljard voor de 11.000 huisartsen en 16 miljoen inwoners van Nederland.
  Waar blijft de rest van het bedrag?

 2. Lees alle reacties
 3. Ja, als je het er op laat aankomen tot de 20e december en je weet dit al 1,5 jaar.
  Dan haf VGZ wel met een charmantere oplossing kunnen komen. Verrekenen met de nieuwe systhematie van bevoorschotten die men gaat afspreken na het bereiken overeenkomst over een contract 2012. Ja dat is de kip of het ei.
  Boter bij de vis tijdig regelen dit soort zaken VGZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.