Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spiegel bevordert gezondheid patiënten

Mark van Dorresteijn
Europese onderzoekers hebben een spiegel gemaakt die gezondheid van mensen kan meten en verbeteren. De Wize Mirror, zoals de spiegel heet, is op korte termijn beschikbaar voor consumenten.

Achter de spiegel zit een 3d-scanner, diverse camera’s en een sensor die de lucht kan meten. De spiegel focust op het gezicht van de gebruiken en kijkt naar weefsel, gezichtsuitdrukkingen, kleur van de huid en signalen die op stress of angst wijzen. De gas-sensor test de adem van de gebruikers en meet of iemand veel rookt of drinkt. Binnen een minuut moet duidelijk zijn hoe gezond de gebruiker is en welke acties de gebruiker kan nemen om de gezondheid te verbeteren.

Ontwikkelpad

Wize Mirror is ontwikkeld door een consortium van onderzoekers en bedrijven uit zeven Europese landen. Volgens een van de onderzoeksleiders, Sara Colantionio, is de spiegel bedoeld om chronische patiënten in de gaten te houden. ‘We richten ons op gezondheidsaandoeningen die moeilijk te behandelen zijn als het eenmaal mis is gegaan, denk aan hart- en vaatziekten of diabetes.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.