Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier EPD-pakketten doorstaan eerste ronde ggz-pakketvergelijking Gartner

Mario Gibbels
Vier leveranciers van EPD-pakketten voor ggz-instellingen zijn de eerste ronde doorgekomen van de pakketvergelijking door het adviesbureau Gartner. Dat is te lezen op de website van GGZ Nederland.

PSYGIS van PinkRoccade Healthcare was niet door, maar aangezien een meerderheid van de ggz-instellingen gebruik maakt van dit pakket, zal ook PSYGIS meegenomen worden in de tweede fase van de pakketvergelijking. Bovendien is PinkRoccade Healthcare samen met drie ggz-instellingen bezig met de ontwikkeling van een nieuwe versie van PSYGIS.

Naast PSYGIS zijn de volgende pakketten door: CS-EZIS van ChipSoft, User van Impulse, X/MCare en Horizon van McKesson en Soarian van Siemens. De pakketten die zijn afgevallen zijn: Alert, PlanCare van De Heer & Co en IRIS van IGN. GGZ Nederland benadrukt op haar site dat deze pakketten misschien niet in voldoende mate voldoen aan de eisen en wensen zoals die zijn neergelegd in het referentiekader EPD, maar dat ze voor sommige instellingen toch prima kunnen voldoen.

De verschillende pakketten zijn met name beoordeeld op basis van de volgende zes kenmerken: procesondersteuning; communicatie met cliënten en ketenpartners; gestructureerde data-invoer; de mogelijkheid van routine outcome measurement; beslissingsondersteuning en de toepassing van de vier financieringsstromen in de ggz.

In de tweede fase van de pakketvergelijking zal ook gekeken worden naar de gebruikerservaringen. Gartner gaat hiervoor vragenlijsten versturen waarin onder meer gekeken zal worden naar gebruiksvriendelijkheid, kosten en effectiviteit. Het definitieve rapport van Gartner komt begin september uit. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.