Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier miljoen voor onderzoek naar robots in de zorg

Mark van Dorresteijn
Het onderzoeksproject genaamd ENRICHME zal in maart van start gaan en richt zich op het monitoren en stimuleren van ouderen met beginnende dementie, op ondersteuning van mantelzorgers en op sociale inclusie van beide groepen.
Vier miljoen voor onderzoek naar robots in de zorg
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het project wordt uitgevoerd door Smart Homes en is gericht op sociale robots en slimme woonomgevingen om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen is door de Europese Commissie gehonoreerd met 4 miljoen Euro.

Langdurig onderzoek

De onderzoekers gaan zich met name richten op het verder ontwikkelen van de kunstmatige intelligentie, het verbeteren van de mens-techniek-interactie en het toepassen van lerende software-algoritmes. Smart Homes doet als kennisinstelling al zeven jaar onderzoek naar sociale robots in de zorg en zal haar kennis en ervaring inzetten om de nieuw ontwikkelde technologieën en diensten snel in de praktijk te gaan testen en verder te ontwikkelen. Zowel in Nederland als in vier andere landen zullen vele eindgebruikers langdurig betrokken worden om ENRICHME uit te testen.

Horizon 2020

De Europese Commissie stelt genoemde subsidie beschikbaar aan een samenwerkingsverband van Europese bedrijven en instellingen, waar Smart Homes onderdeel van uitmaakt, in het kader van het programma Horizon 2020. Ruim 300.000 euro gaat direct naar Smart Homes voor dit driejarige onderzoek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.