Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier ziekenhuizen in top-10 aantrekkelijkste werkgever

Sarah Berends
Het AMC, het Antonius Ziekenhuis in Sneek, het Leids UMC en het Erasmus MC staan in de top tien aantrekkelijkste werkgevers. Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 13.501 mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar.
Vier ziekenhuizen in top-10 aantrekkelijkste werkgever

Het AMC staat op nummer drie in de top tien. Het Antonius Ziekenhuis in Sneek volgt op nummer vier en het Leids UMC en het Erasmus MC staan op nummer zes en nummer acht.

Zorg is aantrekkelijkste sector

Het onderzoek geeft inzicht in wat voor werknemers de belangrijkste aspecten in een baan zijn en welke werkgevers en sectoren hier hoog op scoren. Van de ondervraagden geeft 37 procent aan dat de zorg voor hen de aantrekkelijkste sector is.

Baaninhoud

De zorgsector scoort in het onderzoek vooral hoog op ‘interessante baaninhoud’. Ook staat de zorg onder de respondenten bekend als sector met goede carrièremogelijkheden en een goede werksfeer.

Positief beeld

Lenneke Duijf, directeur van Randstad Zorg, vindt het terecht dat werknemers in Nederland een positief beeld hebben van de zorg. ‘De zorgsector is een hele mooie sector om in te werken. Ondanks dat de zorgmarkt sterk in ontwikkeling is met de bijbehorende uitdagingen, heeft de sector veel te bieden. Banen geven veel voldoening, mensen kunnen er veel van zichzelf in kwijt en door de ontwikkeling in de markt, biedt het werknemers ook juist kansen om te zich te ontplooien. Bij Randstad Zorg helpen we zorginstellingen in te spelen op deze voortdurende veranderingen. Niet alleen door het inhuren van flexibel personeel, maar ook voor integrale oplossingen op het gebied van flexibiliteit en mobiliteit.’

Het onderzoek

Het imago-onderzoek laat Randstad al 14 jaar uitvoeren. Het onderzoek is de basis voor de Randstad Award, de jaarlijkse prijs voor de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland gekozen door het Nederlands publiek. De respondenten (mannen en vrouwen, werkend en niet-werkend in de leeftijd van 18 tot 65 jaar) kiezen uit 285 grote Nederlandse organisaties de meest aantrekkelijke werkgever en sector. Deze groep van bedrijven is samengesteld op basis van een willekeurige selectie uit het totaal bestand van organisaties in Nederland met meer dan 1000 medewerkers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.