Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vierhout ontkent besluit over ziekenhuis Zierikzee

Redactie Zorgvisie
“In de toekomst zullen de operaties op de OK in Zierikzee verdwijnen.” Dit staat in de notulen van de ondernemingsraad van de Oosterscheldeziekenhuizen in Zeeland, naar aanleiding van een vergadering in mei dit jaar. Interim-bestuursvoorzitter Pieter Vierhout ontkent in de krant PZC echter dat er indertijd een besluit is genomen over het ziekenhuis.
Vierhout ontkent besluit over ziekenhuis Zierikzee

“De notulen kloppen niet”, aldus Vierhout in de krant. “Wij hebben geen enkele beslissing genomen. Ook al zou er sprake zijn van slechtere bedrijfsresultaten, dan kan het ook verstandig zijn om de voorzieningen in Zierikzee in stand te houden.” Vierhout ontkent het in de notulen opgenomen besluit, maar volgens diezelfde, goedgekeurde notulen was hij wel aanwezig bij de vergadering van de ondernemingsraad. Of Vierhout de notulen niet heeft gelezen voordat zij werden goedgekeurd, blijft onduidelijk. De interim-bestuurder was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Leegstand

Vierhout moet hoe dan ook een besluit nemen over het deels leegstaande ziekenhuis op het eiland Schouwen-Duiveland. De raad van bestuur van de Zeeuwse ziekenhuizen verwacht uiterlijk in september een plan te presenteren voor de ziekenhuizen in Zierikzee, Goes en Vlissingen. In Zierikzee vinden kleinere operaties en dagbehandelingen plaats. Als de operatiekamers verdwijnen, is dat ook meteen het einde van de dagbehandelingen op Schouwen-Duiveland. Patiënten moeten dan uitwijken naar Goes, een ziekenhuis in de gemeente Dirksland of zelfs naar Rotterdam.

Motie

PvdA-gemeenteraadslid Petri d’Anjou heeft een motie ingediend om de dagbehandelingen te behouden voor Zierikzee. “Inwoners van Schouwen-Duiveland zijn een handtekeningenactie begonnen en wij wilden dat steunen vanuit de politiek.” Volgens d’Anjou zal het college van Burgemeesters en Wethouders de motie aanvaarden. Over de kans op deze manier invloed te hebben op het bestuur van de ziekenhuizen is het gemeenteraadslid niet hoopvol gestemd. “Wij hebben hier niets over te zeggen. Met deze motie wilden wij vooral laten zien dat wij de burgers serieus nemen.”

Overleg met wethouder

Wethouder Gilles Houtekamer van Schouwen-Duiveland voert binnenkort overleg met Vierhout over de toekomst van het ziekenhuis in Zierikzee. “Ik zal het bestuur houden aan de toezeggingen die gedaan zijn door zijn voorgangers Rob Zomer en Hans Simons”, meldt Houtekamer. “Zij hebben altijd beweerd dat het ziekenhuis in stand zal blijven zoals het nu is.” Houtekamer had nog geen kennis genomen van het door Vierhout betwiste besluit in de notulen van de ondernemingsraad.

Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

De Zeeuwse ziekenhuizen mogen van de NMa per 1 januari 2010 fuseren. De nieuwe naam wordt: Admiraal De Ruyter. De afgetreden bestuursvoorzitter Zomer liet weten dat de fusie noodzakelijk is om de ziekenhuiszorg in Zeeland te redden van de ondergang. Het ziekenhuis in Goes balanceert volgens onderzoeksbureau Zindata bijvoorbeeld op de rand van een faillissement. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

In beroep tegen NMa-besluit Zeeuwse ziekenhuizen

Zeeuwse ziekenhuizen heten ‘Admiraal De Ruyter’

Oosterscheldeziekenhuizen financieel het zwakst

‘NMa geeft Zeeuwse ziekenhuizen groen licht’

Rob Zomer: ‘Fusie in Zeeland gaat door’

1 REACTIE

  1. U heeft geen contact met gezocht in tegenstelling tot uw bericht en afgelopen donderdag zijn de notulen in de vergadering pas goedgekeurd. Gaarne in het vervolg eerst contact, dat past beter bij mijn ervaring met Zorgvisie. gr Pieter 4h

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.