Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijf game ideeën genomineerd voor Future of Health Award

Mark van Dorresteijn
Vijf kandidaten zijn genomineerd voor The Future of Health Award. Doel van de prijsvraag is ideeën te verzamelen voor serious games die een bijdrage leveren aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg.
Vijf game ideeën genomineerd voor Future of Health Award

Aan de ideeënwedstrijd hebben achtenzestig artsen, onderzoekers en game-ontwikkelaars meegedaan. Voor het beste idee stelt zorgverzekeraar CZ een budget van 200.000 euro beschikbaar om de game ook daadwerkelijk te realiseren.

Genomineerde games

Chain of Foods – Diane Tucker

Het doel van Chain of Foods is om kinderen te leren over gezonde voeding en zo de kans op obesitas te verminderen. Door te bewegen leren kinderen stap voor stap hoe het eten op hun bord terecht komt.

Daydream – Jan Jonk

DayDream geeft lichamelijk gehandicapte mensen of mensen met ernstige motorische problemen de kans om te gamen. De game wordt bestuurd door middel van hersengolven.

FigureRunning – Willempje Vrins en Leonieke Verhoog

In FigureRunning teken je met behulp van GPS tijdens het rennen een figuur. Het spel draait niet om snelheid of afstand, maar zorgt ervoor dat hardlopen veel leuker wordt.

Game Domestic Violence – Jan de Werd

Het doel van de Game Domestic Violence is om jonge vrouwen te behoeden voor situaties van huiselijk geweld. In het spel leren vrouwen hoe ze het beste kunnen reageren in verschillende situaties, en hoe ze hun leven weer op de rails kunnen krijgen.

Heartville – Jaap Gerretsen

Het doel van Heartville is om patiënten met ernstige psychiatrische stoornissen een andere levensstijl te geven. De spelers hebben de taak om het dorp Heartville te beheren en verdienen punten als ze hun zelfgestelde doelen in het echte leven behalen.

The Future of Health Award

‘The Future of Health Award’ is een gezamenlijk initiatief van zorgverzekeraar CZ , TedxMaastricht en Games for Health Europe. Met de prijsvraag willen zij de ideevorming rondom games in de zorg stimuleren. De winnaar wordt op 2 april 2012 bekendgemaakt tijdens TedxMaastricht. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.