Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijf Haagse zorgorganisaties bieden samen ondersteuning

Woonzorgcentra Haaglanden (WZH), Ipse de Bruggen Maatwerk, Stichting Fonteynenburg, Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) en thuishulpaanbieder Axxicom gaan actief samenwerken. Cliënten kunnen daardoor voortaan voor al hun ondersteuning terecht bij één aanbieder.
handjes.jpeg

De samenwerking volgt op de nieuwe contracten die Haagse zorgorganisaties onlangs hebben afgesloten met de gemeente Den Haag. Daarin is afgesproken dat de aanbieders arrangementen gaan leveren waarin meerdere vormen van zorg zijn opgenomen. Hierdoor kan er effectiever worden gewerkt en kunnen vragen om zorg en hulp beter op elkaar worden afgestemd dan voorheen.

Kennisdeling
De vijf aanbieders gaan hun expertise delen. Zo kunnen de organisaties een beroep op elkaar doen bij de ondersteuning van mensen met een psychische aandoening of dementie. En kan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp worden gecombineerd en geïntegreerd met zwaardere vormen van zorg. Door kennisdeling kunnen medewerkers de thuishulp- of zorgbehoefte van cliënten eerder signaleren. Naar verwachting biedt de samenwerking ook ruimte voor nieuwe initiatieven en projecten.

Karsten Klein
Wethouder Karsten Klein (Zorg) is enthousiast over het initiatief. ‘Dit is precies wat wij beoogd hebben met de nieuwe contracten. De dienstverlening staat centraal en op basis daarvan financieren wij. Komend jaar worden alle klanten thuis bezocht om hun situatie in kaart te brengen. Uiteindelijk krijgt iedereen hulp die beter is afgestemd op persoonlijke omstandigheden.’

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.