Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vitaal Thuis stelt eisen aan thuiszorgtechnologie

Mark van Dorresteijn
Deze specificaties helpen zorgorganisaties bij de inkoop van thuiszorgtechnologie. De eisen zijn opgesteld door ActiZ en VitaValley onder de naam Vitaal Thuis.
Vitaal Thuis stelt eisen aan thuiszorgtechnologie

Vitaal Thuis heeft als doel vraag en aanbod in de markt voor thuiszorgtechnologie beter op elkaar af te stemmen. Vitaal Thuis staat voor langer zelfstandig, veilig en verzorgd thuis wonen door de inzet van technologie, beschreven in het visiedocument Vitaal Thuis – Samenwerken aan langer thuis wonen.

Inkoopspecificaties

Uitgangspunten van de inkoopspecificaties zijn: open, interoperabel, toekomstvast, schaalbaar en betaalbaar. De Vitaal Thuis inkoopspecificaties zijn een generieke set specificaties of eisen die gesteld kunnen worden aan thuiszorgtechnologie. In de Vitaal Thuis specificaties staan de wensen van de ouderen en cliënten zelf centraal. Door gebruik te maken van de Vitaal Thuis specificaties kunnen zorgaanbieders hun woon- en zorgfaciliteiten optimaal inrichten op de wens van de cliënten.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.