Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vitras/CMD en Espria gaan zelfstandig verder

Mark van Dorresteijn
Vitras/CMD en Espria hebben op 17 november besloten om zonder elkaar verder te gaan. Aanleiding hiervoor zijn de goede resultaten van Vitras/CMD en verschuivingen in het zorglandschap, zo melden de partijen.
Vitras/CMD en Espria gaan zelfstandig verder

Vitras/CMD wendde zich eind 2009 tot Espria om daarmee de continuïteit van zorg en bedrijfsvoering te kunnen borgen. Behaalde doelstellingen zorgde ervoor dat Vitras/CMD 2010 afsloot met een goed resultaat. De prognoses voor 2011 en 2012 zijn eveneens goed en dat schept volgens de organisatie ruimte om in te spelen op de forse gemeentelijke bezuinigingen. Vitras/CMD heeft ook de lening van Espria recentelijk kunnen aflossen.

Tijdrovend

Een fusie is volgens beide organisaties erg tijdrovend en vergt veel energie, terwijl de ontwikkelingen en verschuivingen in de zorg verandering en vernieuwing in de zorguitvoering vergen. Uit dit oogpunt is het voor beide organisaties niet meer interessant om vast te houden aan de integratie. Daarnaast zijn Vitras/CMD en Espria zijn beide lokaal actief in grote beleidsvelden waarvan de verantwoordelijkheden zoals begeleiding, wet werken naar vermogen en jeugdzorg bij de lokale overheid komen.

Toekomstige samenwerkingen

“Dit is een verstandige keus”, stelt Ella van Lingen, directeurbestuurder Vitras/CMD. “Het is de afgelopen maanden duidelijker geworden dat de regie van welzijn en zorg steeds meer in handen van gemeenten komt te liggen. Gemeenten willen op wijkniveau met lokaal georiënteerde partners in welzijn, zorg en jeugd samenwerken. Wij kennen de mensen en de wijken en willen zo goede cliëntenzorg bieden. We versterken graag ons partnership in gemeenten.” Voor beide organisaties geldt dat zij toekomstige samenwerkingsmogelijkheden zien op het gebied van wonen, zorg, welzijn en service met elkaar. Marco Meerdink van Espria: “We zijn altijd bereid nieuwe vormen van samenwerking aan te gaan als dit in het belang van wederzijdse cliënten is.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Binnen enkele weken groen licht voor Vitras/CMD en Espria’

Vitras/CMD en Espria tekenen samenwerkingsovereenkomst

Utrechtse gemeenten kritisch over reddingsplan Espria

Espria en Woonzorg Nederland: vier vrouwen in toezicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.