Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vlaardingen snijdt in Wmo-voorzieningen

Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Vlaardingen heeft ingestemd met bezuinigingsmaatregelen voor de individuele Wmo-voorzieningen per 1 januari. Zo komt er een hogere eigen bijdrage voor hulp bij het huishouden en wordt de bijdrage aan het collectief vervoer verhoogd.
Vlaardingen snijdt in Wmo-voorzieningen

Volgens gemeente Vlaardingen zijn de maatregelen nodig om de oplopende tekorten op de individuele voorzieningen te beperken. Naast de hogere eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp en openbaar vervoer, vervalt ook een budget om samen met woningcorporaties wooncomplexen aan te passen. Bovendien wordt de tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten voor mensen die moeten verhuizen in verband met leeftijdsgerelateerde beperkingen strikter toegepast. Ten slotte gaat het opstaptarief voor de Regiotaxi omhoog. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ontslagen bij Rivas na verloren aanbesteding

Overgenomen Wmo-personeel behoudt loon

Wmo-wet Kant hangt aan een zijden draadje

Zorgorganisaties Oosterhout bedanken voor te laag Wmo-tarief

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. is de eigen bijdrage niet landelijk vastgesteld?? hoe puur oneerlijk wordt het zo wanneer er in de éne gemeente meer bijbetaald moet worden dan in de andere. En diegenen die deze bijdrage niet kunnen betalen moeten dan maar in hun eigen rotzooit leren leven of wat…..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.