Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voormalig Pantein-Vivent medewerkers zitten thuis

Bijna de helft van de thuiszorgmedewerkers (46 procent) die na het faillissement van Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent in de regio Oss/Veghel op straat kwamen te staan, heeft nog geen werk gevonden bij een andere thuiszorgaanbieder.
ANP Lex van Lieshout

Dat blijkt uit een overzicht dat de gemeente Oss heeft opgesteld. Oss is regiegemeente voor 8 gemeenten, waaronder Boxmeer en Sint Anthonis. In totaal verloren 1.800 mensen hun baan bij Pantein-Vivent, dat in heel Brabant actief was.

Zorgaanbieders

Wel heeft in de regio Oss bijna 96 procent van de 2500 cliënten van Pantein-Vivent een nieuwe zorgaanbieder, zo meldt regionaal dagblad De Gelderlander. In de acht betrokken gemeenten nemen Actief Zorg, BrabantZorg, Breederzorg, Buurtzorg, Interzorg, Laverhof, TSN Thuiszorg en TZorg de cliënten over. Zij hebben een contract met deze gemeenten die sinds 2014 samenwerken in een pilot Hulp bij het huishouden.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.