Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VR-platform wil welzijn ouderen bevorderen

Redacteur Zorgvisie
Virtual Reality (VR) kan het welbevinden en de gezondheid van ouderen in zorginstellingen bevorderen. Dat zeggen de bedenkers van HumanXR, een VR-platform dat dit jaar door een aantal zorginstellingen in gebruik wordt genomen.
VR-platform Human XR
Foto: APA foto/Vivantes

Het VR-platform is helemaal gericht op ouderen die in Nederlandse zorginstellingen verblijven. Samen met geriaters, fysiotherapeuten, verplegers, psychiaters en dagbestedingscoaches zijn virtual reality-ervaringen bedacht die de gezondheid en het welbevinden van ouderen moeten bevorderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een virtueel bezoek brengen aan het Louvre, een tocht maken in een luchtballon of door een winterlandschap wandelen, laat HumanXR weten. Er zijn in totaal tien ervaringen bedacht die ouderen moeten aanzetten tot beweging, maar die bijvoorbeeld ook voor afleiding of ontspanning kunnen zorgen bij mensen met chronische pijn of dementie.

Uitbreiding VR-platform

Het komende jaar maken in elk geval Vivantes, Proteion, Land van Horne en Groenhuysen gebruik van het VR-platform. Naar aanleiding van hun ervaringen kunnen de VR-mogelijkheden worden uitgebreid, laat HumanXR weten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.