Toekomstige vraag naar verpleeghuizen vereist inhaalslag’

De komende jaren wordt de behoefte aan verpleeghuizen alsmaar groter. Een inhaalslag is vereist, aldus Eric Scheijgrond, expert zorgvastgoed bij Cushman & Wakefield. Zorgadviseur Rune Aresvik denkt het tekort niet alleen door Nederlandse private partijen opgelost kan worden. ‘Er zijn grote spelers uit het buitenland nodig met veel investeringsvermogen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
financiering zorgvastgoed, verpleeghuis
Foto: Vvoe - Fotolia

Aresvik, zorgadviseur bij Vardetun, verrichte in samenwerking met Verstegen Accountants een kwantitatieve analyse naar de toekomstige vraag naar verpleeghuiszorg. Hij schetst dat de vraag naar verpleeghuiszorg tussen nu en 2030 met 35.000 ouderen zal toenemen. ‘Als er al oog is voor deze groeiende vraag, dan spitst de discussie zich momenteel toe op de hoeveelheid medewerkers die nodig zal zijn om deze mensen passende zorg te bieden.’ Dat dit ook gepaard gaat met honderden te ontwikkelen verpleeghuizen, blijft volgens hem onderbelicht.

Landelijke uitdaging

Afhankelijk van de grootschaligheid van de nieuw te ontwikkelen locaties, zijn er in de toekomst 200 (175

0
650

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.