Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrije inzendingen op het grensvlak van wetenschap en praktijk tijdens MIC

Mario Gibbels
Een deel van het Medisch Informatica Congres (MIC) dat plaatsvindt op 26 en 27 november in Veldhoven, bestaat uit vrije inzendingen. Stefan Visscher van het Nivel heeft, samen met Loek Stokx en Nicolette de Keizer, de selectie gedaan. “We zijn vooral op zoek geweest naar presentaties van projecten die zich bevinden op het grensvlak van wetenschap en een praktische toepassing en die tevens actueel zijn voor de werkers in de praktijk.”

“Een mooi voorbeeld hiervan is de presentatie van een onderzoek van Feikje van Stiphout van het UMC Utrecht over het suboptimaal en onjuist gebruik van het elektronisch voorschrijfsysteem. Ander voorbeeld is de presentatie van Ronald Cornet van het AMC over het EPD en Snomed CT, ook een erg actueel onderwerp. En dan heb je nog de presentatie van Saksia Kelder van de Universiteit Twente over de ontwikkeling van een patiëntenportaal voor patiënten met Diabetes Meillitus II. En dat is dan nog alleen maar een selectie van alle vrije inzendingen die er die twee dagen te zien zijn.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.