Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrouw overlijdt door brand in OK van Twenteborg Ziekenhuis

ALMELO - In het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo is donderdagochtend een 69-jarige vrouw uit die stad om het leven gekomen bij een brand in een operatiekamer. Volgens een politiewoordvoerder werd de vrouw geopereerd op het moment dat de brand ontstond.
Vrouw overlijdt door brand in OK van Twenteborg Ziekenhuis

De brand is mogelijk ontstaan in een zuil van een anesthesieapparaat. Het kan nog wel enkele weken duren voordat de technische recherche het onderzoek volledig heeft afgerond.

Genoodzaakt te vertrekken

Tot zover is duidelijk dat er vlak voor de grote steekvlam vlak bij het hoofd van de patiënte, een steeds luider gesis hoorbaar was, aldus Radio1. Een anesthesist van het ziekenhuis vertelt dat gepoogd is om het vuur te blussen, maar dat dit niet lukte. Het vuur greep vervolgens zo snel om zich heen door ontsnappend zuurstof dat de teamleider van het OK-team zich genoodzaakt voelde om de opdracht te geven de operatiekamer te verlaten.

Slechts plaatselijk verdoofd

De patiënte lag, volgens standaard gebruik, vastgesnoerd op de operatietafel. Dit om een veilige operatie te verzekeren. In het geval van deze brand, was het personeel echter niet in staat om de vrouw tijdig te bevrijden. De vrouw was slechts plaatselijk verdoofd via een ruggeprik en dus bij bewustzijn, tijdens de lichte ingreep die voorspoedig verliep. Ze heeft de brand niet overleefd, aldus Radio1.

Gesloten

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is de gehele operatieafdeling rond de kamer waar de brand uitbrak voorlopig gesloten. Hoe lang dat gaat duren is onbekend. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zal de zaak onderzoeken. De brand is niet verder gekomen dan de operatiekamer. (ANP/Radio1)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.