Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VRZ-voorman: specialisten doen besparing teniet

Redactie Zorgvisie
Ton van Houten, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Kwaliteitszorgverzekeraars VRZ, tevens bestuursvoorzitter van verzekeraar Zorg en Zekerheid in Leiden, twijfelt aan de besparingen van 1,2 miljard die minister Klink in 2011 wil realiseren.

“Ik heb sterke twijfels omdat het honorarium van de medisch specialist vorig jaar sterk is gestegen. In het werkgebied van Zorg en Zekerheid, de westelijke Randstad, praat je over een stijging van 18 tot 20 procent door een fl inke productiestijging. Als straks het vrij onderhandelbare deel van het ziekenhuisbudget, het b-segment, naar 50 procent gaat, is de beer helemaal los. Je ziet dat de specialisten veel sneller werken dan ze voorheen deden toen de lumpsum nog van kracht was. Dat betekent dat de normtijden die voor de specialisten zijn vastgesteld veel te ruim zijn. Als de minister niet ingrijpt, worden de kosten juist opgedreven in plaats van dat er een besparing tot stand komt.” De inkomensstijging bij de medisch specialisten leidt volgens hem ook tot extra kosten in het a-segment. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Ton van Houten wordt voorzitter van VRZ

Klink wil gat in WTZi dichten

Klink wil besparen door vrije ziekenhuisprijzen

Tweede Kamer steunt vrije prijzen b-segment

Klink wil toch meer vrije prijzen in 2009

1 REACTIE

  1. Waarom, dacht de heer van Houten,was destijds de Lumpsum ingesteld. De toenmalig minister heeft deze ingesteld om de voortdurende stijging van de honorarium, ondanks kortingsmaatregelen, tegen te gaan. Met als neveneffect dat de wachtlijsten vanaf de invoering van de lumpsum sterk opliepen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.