Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc opent poliklinische apotheek

AMSTERDAM – Het VU medisch centrum Amsterdam opent vandaag een universitaire poliklinische apotheek. Patiënten kunnen hier hun voorgeschreven medicijnen ophalen en voorlichting krijgen die aansluit bij de behandeling van VUmc.

De voorradige medicatie is afgestemd op wat de specialisten in VUmc aan hun patiënten voorschrijven. Apotheker Lonneke Timmers: “We hebben meer en andere medicijnen op voorraad dan de doorsnee apotheek, omdat we natuurlijk rekening houden met de specialistische behandelingen hier. Dit is een extra service voor onze patiënten, die na het bezoek aan hun specialist direct hun medicijnen kunnen meenemen.”

Medicatieprofiel

Net als bij een normale apotheek heeft de poliklinische apotheek inzage in het medicatieprofiel van de patiënt. Dit voorkomt dat aan een patiënt door verschillende apotheken elkaar niet goed verdragende medicijnen worden afgegeven. Hiervoor is een speciale voorziening getroffen. De thuisapotheek krijgt informatie over de verstrekte middelen. (VUmc.nl)

Lees ook:

4,3 miljard euro aan medicijnen in 2006

Medicijnenverkoop volop ter discussie

– KNMP wil aanscherping regels (uit het archief 7-11-2006)

Amsterdam Thuiszorg opent apotheek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.