VUmc sluit deels door wateroverlast

Alle patiënten in bedden in het Amsterdamse ziekenhuis VUmc moeten vandaag weg. Zij gaan naar andere ziekenhuizen, omdat het VUmc door de gevolgen van wateroverlast niet langer kan garanderen dat alle voorzieningen blijven werken. Stroom, warm water en verwarming zijn nu niet stabiel. De bedoeling is dat iedereen voor middernacht naar een andere plek is gebracht. Volgens Wouter Bos, bestuursvoorzitter van het VUmc, gaat het om maximaal vijfhonderd patiënten.
VUmc sluit deels door wateroverlast
Foto: ANP

Vijf hartpatiënten moeten snel naar een andere omgeving. Op de kinderafdeling van de intensive care liggen twaalf pasgeboren kinderen. Alle ziekenhuizen in Amsterdam maken extra bedden vrij. Veel patiënten kunnen in het AMC terecht. Ook het mortuarium in de kelder is ondergelopen. De mensen die daar liggen worden eveneens elders ondergebracht. Volgens Bos zijn geen patiënten in gevaar geweest. Door de wateroverlast zijn er wel cruciale, infrastructurele onderdelen defect geraakt.

 

Evacuatie patiënten

De ontruiming van 339 patiënten van het VU Medisch Centrum in Amsterdam is dinsdagmiddag mondjesmaat begonnen. Onder anderen vijf patiënten hartpatiënten en twaalf pasgeboren kinderen van de kinderafdeling

0
80

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.