Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc start studie moedermelkbank

Annelies Vermeulen
Het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam begint morgen met een moedermelkbank. Het gaat om een studie waarbij medici proberen te achterhalen of te vroeg geboren baby's zich beter en gezonder ontwikkelen als ze moedermelk krijgen. De zuigelingen krijgen melk van de bank, als hun eigen moeder geen borstvoeding heeft.
VUmc start studie moedermelkbank

Het gaat om een onderzoek van twee jaar. Als blijkt dat moedermelk beter blijkt te zijn voor kinderen, komen alle prematuur geboren baby’s met een geboortegewicht lager dan 1500 gram in aanmerking komen voor moedermelk van de bank.

VUmc

Het VUmc is het afgelopen voorjaar begonnen met het inzamelen van moedermelk. De melk wordt getest door Sanquin Bloedvoorziening. Ongeveer 400 baby’s worden de komende twee jaar getest. De afdelingen neonatologie van het AMC, Erasmus MC, UMC Radboud en UMC Groningen zijn bij het project betrokken. De kinderen kunnen ook daar gebruikmaken van de melkbank. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

VUmc neemt moedermelkbank over

Nationaal Kinderoncologisch Centrum komt in Utrecht

IGZ wil plan tegen babysterfte van ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.