Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc stopt schrijfproject

Mark van Dorresteijn
Het VUmc heeft definitief het project gestopt waarbij schrijvers meelopen in het Amsterdamse ziekenhuis.
VUmc stopt schrijfproject

Nadat eerder andere schrijvers romans schreven, liep nu Ronald Giphart in een witte jas en met een badge ‘stagiair’ mee op de afdeling cardiologie. Het VUmc ging opnieuw kijken naar de voorwaarden van het project. Omdat het gehele mediabeleid nu wordt herzien, is het project gestopt.

Commotie

Het ziekenhuis raakte vorige week in opspraak door opnames met verborgen camera’s op de spoedeisende hulp. Patiënten werd soms pas achteraf gevraagd of de gemaakte beelden gebruikt mochten worden voor het RTL-programma ’24 uur tussen leven en dood’. Na commotie over de opnames besloot het ziekenhuis het mediabeleid aan te passen.

Reactie Giphart

In de Volkskrant gaf Giphart aan dat hij de beslissing betreurt. “Zeker als je er langdurig verblijft, zie je hoe hard daar gewerkt wordt, en het is zeker de moeite van het beschrijven waard.” Naar eigen zeggen loopt hij niet undercover of stiekem rond in het ziekenhuis. Ook noemt hij het een schande dat het ziekenhuis, waar door zo veel mensen zo hard wordt gewerkt, nu in een kwaad daglicht komt te staan.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP – Ilvy Njiokiktjien)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.