Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

“VWS bang voor Health 2.0”

Mario Gibbels
De top van het ministerie van VWS wil niet aan de slag met het advies Health 2.0 over e-health-toepassingen van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg (RVZ) . Dat zegt Pieter Vos van de RVZ, zo meldt mednet.nl.

‘Bang dat burger te veel macht krijgt’

“Mogelijk zien ze ‘2.0’ in Den Haag als het openen van de samenleving waardoor die niet meer goed top-down te beheersen is en zijn ze bang dat de burgers straks te veel aan de touwtjes trekken”, zo zegt Vos. Hij meent dat lagere ambtenaren nog wel met het advies aan de slag willen, maar constateert dat het in de top van het ministerie van VWS spaak loopt. Ook veel patiëntengroepen van chronisch zieken zouden graag met het ‘2.0 principe’ aan de slag willen.

‘Politiek draait om werkelijkheid heen’

Daarnaast vindt Vos dat de politiek om de werkelijkheid heen draait. Het 2.0-principe betekent volgens hem dat de burger meer eigen verantwoordelijkheid moet nemen en dus dat de burger meer moet betalen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.