Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VWS geeft tien beleidsopties voor meer regionale samenwerking

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De vergaande regionale samenwerking die minister Hugo de Jonge van VWS dichterbij wil brengen met de contourennota is nog ver weg. VWS lanceert eerst een brede discussienota over herijking van het zorglandschap. Die moet behalve intensievere regionale samenwerking meer preventie en innovatie brengen.
Samenwerking Zv
VWS: leg verantwoordelijkheden van zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten en zorgaanbieders ten aanzien van de totstandkoming van de regiobeelden vast te leggen in wet- en regelgeving.
Premium

Met veel ambitie lanceerde minister

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. een beetje veranderen gaat niet helpen, kost een boel en levert niets op. De tijd is rijp: veel disruptie : echt transformeren met moedige leiders en professionals die eigen belang niet meer voorop stellen maar het belang van de patiënt en cliënt en een overheid die durft om te denken.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit is een ‘beheersconstructie’ en niet een ‘zorgconstructie’ die uitgaat van zorgtrajecten die dwars door de verschillende wetzones lopen. Dit 10 beleidsopties zijn beschreven vanuit een eendimensionale ambtelijke benadering, die niet gaat werken. Het is ook niet handig om te spreken van ‘preventie’ maar hoe je de actieve burger/patiënt goed geïnformeerd later met redelijke kennis van zaken zorgkeuzes kunt laten maken. En niet pas op het moment van ziekte.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.