Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS haalt kwetsend radiospotje uit de lucht

Redactie Zorgvisie
Het Landelijk Platform GGz heeft met verbazing en ontzetting kennis genomen van de nieuwste voorlichtingscampagne van het ministerie van VWS. In radiospotjes wordt gepoogd mensen te wijzen op de veranderingen in de zorg per 1 januari 2008 voor mensen met psychische klachten. Zo wordt iemand, die zegt Napoleon te zijn, gefeliciteerd met de komende veranderingen. Het ministerie heeft er inmiddels voor gezorgd dat het spotje niet meer uitgezonden wordt .

“Ik heb werkelijk geen idee wie van onze achterban door zo’n spotje wordt aangesproken”, zegt directeur van het platform Marjan Ter Avest. Volgens Ter Avest is deze actie van het ministerie kwetsend, te meer omdat de GGz de laatste jaren onderhevig is aan forse bezuinigingen en veranderingen. “De gevolgen daarvan zijn vaak heel ingrijpend voor cliënten en familieleden. Wat ons betreft moet daar serieuzer mee worden omgegaan.”

Napoleon

Het Ministerie van VWS heeft na overleg met het Platform besloten om het spotje “Napoleon” vanaf vorige week vrijdag niet meer uit te zenden. VWS gaf hierbij aan dat het spotje niet beledigend was bedoeld, maar zij het oordeel van belangenorganisaties, dat mensen dit wel als beledigend kunnen opvatten, niet in twijfel wil trekken. Het Platform en het Minsiterie van VWS hebben afgesproken volgend jaar verder door te praten over wat voor soort campagnes dan wel kunnen.

Koepel

Het Landelijk Platform GGz is een koepel van negentien cliënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Het Platform behartigt de belangen van alle mensen, jong en oud, met psychische problemen. Concreet houdt dit een vertegenwoordiging van ruim 800.000 cliënten in die per jaar gebruik maken van de zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Download hier het radiospotje

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.