Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VWS komt met bericht over huisvestingscomponent

Directeur Langdurige Zorg en plaatsvervangend directeur-generaal Iris van Bennekom kondigde gisteren een ambtelijk bericht aan over de huisvestingscomponent. Het ministerie van VWS wil hiermee nieuwbouwende partijen in de langdurige zorg meer duidelijkheid geven over de stand van zaken rondom de kapitaallasten.
VWS komt met bericht over huisvestingscomponent

Van Bennekom verklaarde tijdens de bijeenkomst ‘Werken aan de Zorg’ woensdagavond in Amsterdam dat er een signaal komt over de huisvestingscomponent. De huisvestingscomponent is een vast bedrag dat zorginstellingen in hun prijzen kunnen verwerken voor hun huisvestingskosten. Zorginstellingen met bouwplannen kijken reikhalzend uit naar deze huisvestingscomponent. Van Bennekom: “Omdat we niet weten hoe lang de formatie nog gaat duren en het demissionair kabinet niet door kan met de kapitaallasten, hebben wij gemeend meer houvast te moeten bieden aan het veld. Dat doen we met een zogenoemd ‘ambtelijk bericht’ over de huisvestingscomponent. Het gaat dan om een oriëntatie en aanwijzing voor het nieuwe kabinet.” Dit signaal van Van Bennekom wordt binnen twee weken verwacht.

Bekostiging vastgoed

Het ministerie van VWS zou deze zomer met een standpunt over de bekostiging van vastgoed komen. Dat kwam er echter niet door de val van het kabinet. Sindsdien wacht het veld over een definitief standpunt over de Normatieve Huisvestingscomponent.

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Klink stelt invoering kapitaallasten care nog een jaar uit

ActiZ wil huisvestingscomponent in één klap invoeren

Huisvestingscomponent zzp’s is bekend

NZa: 450 miljoen voor kapitaallastenproblematiek ziekenhuizen

Zorgvisie Nieuwsbrief

Tekst: Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.