Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘VWS krijgt twee ministers’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het ministerie van VWS krijgt twee ministers, een voor de langdurige zorg, een voor de ziekenhuiszorg. Dat meldt het AD.
stoelen voor ministers VWS
Foto: iStock

In totaal krijgt het kabinet-Rutte III zestien ministers. Drie daarvan zijn duo-ministers, meldt het AD op basis van ingewijden. Dat geldt voor de ministeries Volksgezondheid, Onderwijs en Veiligheid en Justitie.

Minister ziekenhuiszorg en minister langdurige zorg

Voor het ministerie van VWS zou één minister zich bezighouden met de ziekenhuiszorg en de andere met de langdurige zorg. Dat is globaal dezelfde taakverdeling als de demissionair minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn nu hebben. De portefeuille van Van Rijn, met onder meer de decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten, wordt algemeen net zo zwaar beschouwd als die van Schippers. De ministers krijgen een stevige opdracht, want de nog af te sluiten hoofdlijnenakkoorden voor de sectoren ziekenhuizen, wijkverpleging en ggz moeten samen 1,9 miljard euro aan besparingen opleveren. Het CPB betwijfelt bij de doorrekening van deze plannen of dat wel realistisch is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.