Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS: kwaliteit operaties op internet

Het ministerie van VWS wil nog dit najaar kwaliteitscijfers over operaties openbaar maken op de eigen website Kiesbeter.nl. Om te beginnen voor ingrepen bij staar, borstkanker, liesbreuken, incontinentie bij vrouwen, diabetes en voor knie- en heupoperaties.

In de fase daarna volgen operaties bij hernia, spataderen, blaaskanker en van amandelen. Op die manier moet in 2010 tachtig procent van alle ingrepen in ziekenhuizen kunnen worden vergeleken.

Nieuwe indicatoren

Om goed te kunnen vergelijken, zijn nieuwe indicatoren in ontwikkeling die gedetailleerder zijn dan de huidige prestatie-indicatoren. In februari wordt de nieuwe set indicatoren bekend gemaakt, waarna ziekenhuizen ermee aan de slag kunnen.

Niet verplicht

De indicatoren staan los van de bekende prestatie-indicatoren en ziekenhuizen zijn niet verplicht mee te doen. Het ministerie verwacht wel dat alle ziekenhuizen hun medewerking verlenen, want wie geen cijfers aanlevert, maakt een slechte indruk. (Redactie ZorgVisie – Carina van Aartsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.