Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘VWS maakt zich schuldig aan onbehoorlijk bestuur’

Bestuursvoorzitter Marjanne Sint van de Isala klinieken in Zwolle beticht het ministerie van VWS van “onbehoorlijk bestuur”. Volgens Sint zadelt VWS bouwende ziekenhuizen met een probleem op dat door het ministerie in het leven is geroepen.

Sint doet haar uitspraken in het novembernummer van Zorgvisie-magazine, dat volgende week verschijnt. Steen des aanstoots is het veranderende bouwregime. Net als het Martini ziekenhuis in Groningen, het Jeroen Bosch in Den Bosch en het Reinier de Graaf in Delft dreigen de Isala klinieken financieel in de problemen te komen door de veranderende bouwregels. “Wij hebben onder het oude regime een plan ontwikkeld en de hele procedure moeten doorlopen. Dat heeft ons inmiddels 18 miljoen euro gekost. Dan worden de regels van het spel veranderd en wordt ons platweg meegedeeld: helaas pindakaas, lost u het probleem maar op. Dat is bestuurlijk onbehoorlijk.”

Niet gerustgesteld

Sint is vooralsnog niet gerustgesteld door de garantie van minister Klink dat geen ziekenhuis failliet zal gaan door veranderingen in het bouwregime. “Pas als we compleet door het ijs zakken wil het ministerie kijken of ze ons eventueel tegemoet zullen komen.”

De Isala klinieken schortten eerder dit jaar de bouwplannen tijdelijk op. Sint hoopt voor het eind van het jaar een oplossing voor de bouwproblemen te kunnen presenteren in de vorm van een publiek private samenwerking. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.