Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VWS neigt naar oormerken preventiegeld voor gemeenten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
VWS ziet geen heil in wettelijke verplichte gezondheidsdoelen, zoals die bestaan voor milieu en klimaat. Gemeenten en zorgverzekeraars moeten een wettelijke plicht krijgen voor regionale samenwerking rond preventie. De financiering van preventie kan het beste via een geoormerkte uitkering. Dat zijn de hoofdpunten uit de Kamerbrief van staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS over toekomstig preventiebeleid.
Interview met Paul Blokhuis in Zorgvisie magazine nr. 1, 2019
Foto: Paul Tolenaar
Premium

De vrijblijvendheid voorbij. De tijd

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Goede ontwikkeling – maar kijk vooral verder dan naar primaire preventie (roken, voedsel, alkohol) – Er is heel veel winst te behalen met vormen van secundaire en tertiaire preventie: valpreventie – ondersteuning eenzame ouderen – ondersteuning mantelzorgers – invoering ziektelastmeter bij patienten met COPD en hartefalen – enzovoort. Kijkend naar het preventie-akkoord lijken beleidsmakers in Den Haag deze evidente mogelijkheden niet te kennen…..

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.