Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VWS start werkgroep autisme

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) start een werkgroep ‘vanuit autisme bekeken’. Deze werkgroep bestaat uit (ervarings)deskundigen en gaat vanuit het perspectief van mensen met autisme bekijken wat er beter kan in de hulp en ondersteuning.
VWS start werkgroep autisme

De werkgroep start zo snel mogelijk en zal tot einde 2015 actief zijn. Tot 2013 worden knelpunten en verbetermogelijkheden geïnventariseerd. Dan start het verspreiden van goede voorbeelden en het aanjagen van verbeteringen in de hulp en ondersteuning. In het najaar 2015 presenteert de werkgroep haar eindrapport aan de staatssecretaris. De staatssecretaris zal de hele periode intensief meekijken en -werken en waar mogelijk en nodig direct aanpassingen maken in haar beleid als de werkgroep dat adviseert.

Pioniers

De werkgroep is nodig omdat gespecialiseerde hulp voor mensen met autisme relatief nieuw is. Het aantal aanbieders en behandelplaatsen, en de spreiding daarvan over het land, blijft achter bij de vraag. Volgens de staatssecretaris is het de bedoeling via de werkgroep innovatieve zorgaanbieders uit te dagen goede zorg in natura voor mensen met autisme te ontwikkelen. ‘Ik wil pioniers stevig ondersteunen. Groei moet innovatief zijn’, aldus Veldhuijzen van Zanten.

Groei

In Nederland zijn naar schatting 190.000 mensen met een vorm van autisme. Het aantal mensen waarbij autisme daadwerkelijk is vastgesteld, is snel gegroeid in de afgelopen jaren. Zo wordt bij veel volwassenen met autisme de diagnose pas nu gesteld, vaak nadat blijkt dat één van hun kinderen autisme heeft. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Boek over gamen en autisme

1 REACTIE

  1. Waar kan ik me opgeven voor de Werkgroep Autisme?? Met 4 autisten in mijn gezin en als lerares, die al menige autist naar betere hulp heeft verwezen, voel ik mij wel als ervaringsdeskundige in staat om hier een adviserende stem te hebben.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.