Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS zoekt oplossing voor wooninitiatieven pgb’ers

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris Bussemaker overweegt overheadkosten en toeslagen voor extreme zorgzwaarte op te nemen in het persoonsgebonden budget (pgb). Dat schrijft ze aan de Stichting Tweedelig.
VWS zoekt oplossing voor wooninitiatieven pgb’ers

Tweedelig had gevraagd om aparte regels voor kleinschalige wooninitiatieven. Pgb-houders krijgen geen toeslag voor extreme zorgzwaarte en geen overhead vergoed. “Terwijl de zorgaanbieder die wel aan ons doorberekent”, zegt secretaris Huub van Waaijenburg van Tweedelig. Bussemaker heeft een werkgroep Zzp-pgb opgericht met belangenorganisatie Per Saldo, Zorgverzekeraars Nederland, het CIZ en het CVZ, die zal adviseren over de hoogte van het pgb, inclusief overhead. Ze onderzoekt daarnaast hoe de regeling extreme zorgzwaarte kan gaan gelden voor pgb-houders. Bussemaker vindt dat passen bij het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen’.

Cliënten buiten instellingen gaan er door de invoering van zorgzwaartepakketten vaak op achteruit, omdat deze zijn gebaseerd op grootschaliger zorg. Maar dat valt volgens Bussemaker ook onder het gelijkheidsprincipe. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Pgb-initiatief in grijs gebied

Pgb-houder krijgt geen specialistische thuiszorg

Pgb-fraude bij zorgbedrijf Raad & Daad

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.