Wachttijden ziekenhuis stijgen verder

De afgelopen drie jaar zijn de gemiddelde wachttijden bij de ziekenhuizen toegenomen met één tot twee weken per specialisme. Dat blijkt uit een analyse van MediQuest.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wachttijden.png
Foto: MediQuest

Voor maximale wachttijden zijn de zogeheten Treeknormen opgesteld. Het eerste bezoek aan een polikliniek moet in tachtig procent van de gevallen binnen drie weken plaatsvinden,  de maximale wachttijd is vier weken. Bij revalidatiegeneeskunde, pijnbestrijding, reumatologie, neurologie en neurochirurgie zijn de wachttijden gemiddeld al vier weken. Bij oogheelkunde, allergologie en maag-, darm- en leverziekten ligt de gemiddelde wachttijd al ruim boven de zes weken.

Wachttijden per specialisme
MediQuest analyseerde de gemiddelde wachttijden per specialisme, gemeten over de afgelopen drie jaar. Over het algemeen stijgen de wachttijden voor een eerste polibezoek gestaag. De langste wachttijden zijn te vinden bij maag/lever/darmziekten: 6,6 weken,

0
419

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.