Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wachtwoorden: Nederlanders nemen het niet zo nauw

Mario Gibbels
De helft van de Nederlanders neemt het niet zo nauw met zijn wachtwoorden en wisselt bijna nooit. Een op de tien Nederlanders gebruikt online altijd hetzelfde wachtwoord. Dit blijkt uit onderzoek van MeMo2, in opdracht van Digivaardig & Digibewust.
Wachtwoorden: Nederlanders nemen het niet zo nauw

Veiligheid

Digivaardig & Digibewust is een samenwerkingsverband van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties dat onder meer veilig internetverkeer nastreeft.

Huisdier

Uit het onderzoek blijkt dat veel Nederlanders nog steeds vaak de naam van hun huisdier, kind, partner of ook de eigen naam gebruikt om een wachtwoord te vormen. Ook huwelijks-, en geboortedata doen het goed als inspiratiebron.

Doel

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de Wachtwoord Wissel Week, die vandaag van start gaat en 8 oktober wordt afgesloten. Het doel spreekt al uit de titel: zorgen dat internetgebruikers vaker van wachtwoord wisselen. De website www.wisseljewachtwoord.nl biedt bezoekers de mogelijkheid om ter plekke een sterk wachtwoord te verzinnen. (bron: Digivaardig & Digibewust)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.