Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waterlandziekenhuis scheidt grieppatiënten

Vanaf vandaag scheidt het Waterlandziekenhuis in Purmerend ziekenhuisbezoekers van mensen die mogelijk met de Mexicaanse griep besmet zijn. Voor mensen die mogelijk besmet zijn, heeft het ziekenhuis een aparte ingang en een geïsoleerde afdeling beschikbaar gemaakt. Door deze maatregel lopen mensen zonder griep veel minder kans om in het ziekenhuis besmet te raken.
Waterlandziekenhuis scheidt grieppatiënten

Griepverdachte patiënten die zich melden bij de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Waterlandziekenhuis, komen vanaf vandaag niet via de reguliere, maar via een aparte ingang binnen. In een aparte isolatieruimte wordt vervolgens de diagnose gesteld. Het ziekenhuis wil met de maatregel zoveel mogelijk voorkomen dat grieppatiënten zich mengen met patiënten met een verzwakt immuunsysteem. Voor hen kan een besmetting met het virus ernstige gevolgen hebben.

Griepbesmetting

“Ziekenhuismedewerkers zitten bij de ingang van de SEH achter glas en doen de triage op griep”, legt Bart de Klerk, crisiscoördinator en zorgmanager acute zorg, uit. “Dat gebeurt op zicht en met een vragenlijst. Als bijvoorbeeld iemand die net uit Spanje terug is koorts heeft en zichtbaar veel zweet, gaat hij via de speciale ingang naar binnen. In een aparte ruimte kan hij dan behandeld worden voor z’n gebroken teen.” Operaties voor mensen met de griep worden dus ook apart uitgevoerd. “We houden besmette mensen gedurende hun hele verblijf apart. Ook als ze op een andere afdeling behandeld moeten worden.”

Slotervaart Ziekenhuis

Het initiatief van het Waterland is anders dan de grieppoli die het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam vorige week heeft opgezet. “Ik vind het initiatief van het Slotervaart creatief en innovatief. Maar het is wel zo dat mensen in de poli in Amsterdam elkaar vrij eenvoudig kunnen aansteken. Wij roepen mensen niet op om zich te laten controleren op griep. Wij proberen het besmettingsgevaar zo veel mogelijk te temperen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Controles grieppoli slotervaart niet gedekt

Online vechten tegen H1N1

Zorginstellingen klaar voor Mexicaanse griep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.