Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘We moeten naar leefstijl als het kan, medicatie als het moet’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
In de serie Jong Talent zet Zorgvisie professionals die hard aan de weg timmeren in het zonnetje. Deze aflevering vertelt Wardell Amerika (37 jaar), neuroloog in opleiding, spreker en lid van de FMS-denktank Opleiden 2025, over zijn visie op holistische zorg. Ook vertelt hij hoe zijn viral gaande LinkedInpost de ontwikkeling van zijn leefstijlkliniek in een stroomversnelling bracht.
Wardell Amerika, leefstijl, preventie,
Foto: Wardell Amerika
Premium

Over negen maanden ben je

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Goed initiatief. Wat daarin m.i. niet mag ontbreken is een continue mediacampagne t.b.v. een gezond voedings- en beweegpatroon. Die zou gefinancierd moeten door de Rijksoverheid (betaalt zich terug door minder carekosten) en de zorgverzekeraars (betaalt zich terug door minder curatieve kosten).

   Kernpunt in die campagne zou moeten zijn: de voordelen van zo’n leefpatroon (hoeveel procent minder kans op welke ziekten). Daarbij zou men halfjaarlijks de belangrijkste biomarkers (vrnl. HbA1c en bloedvetten) moeten kunnen laten bepalen (o.b.v. directe toegankelijkheid), want veel mensen denken dat ze gezond zijn maar zijn dat niet.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.