Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webportal over Europees medisch onderzoek live

Mark van Dorresteijn
De HorizonHealth.eu webportal is op donderdag 21 maart gelanceerd. De webportal is een bron van actuele informatie over Europees medisch onderzoek voor het algemene publiek en de media.
Webportal over Europees medisch onderzoek live

De portal is ontwikkeld door CommHERE (Communicating Health Research), een consortium van onderzoeksinstituten in Europa, waaronder het Rotterdamse Erasmus MC.

Medische onderzoeksprogramma’s

‘Onderzoek dat niet wordt gecommuniceerd, kun je net zo goed beschouwen als onderzoek dat niet is verricht’, vindt Anne Glover, Chief Scientific Advisor van de Europese Commissie, die de webportal lanceerde. ‘De Europese Commissie coördineert en ondersteunt medische onderzoeksprogramma’s die internationaal van grote betekenis zijn. HorizonHealth.eu laat onderzoekers hun verhaal vertellen en brengt het publiek zo direct met onderzoek in contact.’

HorizonHealth

Enquêtes laten keer op keer zien dat burgers van Europese landen geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk onderzoek en in medische ontwikkelingen. Dezelfde enquêtes tonen aan dat mensen bij voorkeur over wetenschap geïnformeerd willen worden door de onderzoekers zelf. HorizonHealth.eu introduceert wetenschappers van topinstituten en maakt hun onderzoeksprojecten toegankelijk voor het publiek. Naast goed leesbare, Engelstalige teksten biedt de webportal vooral veel beeld, video en socialemedia-toepassingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.