Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 15: De skybox

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 15: De skybox


13-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Natuurlijk kan ik de vragen van de OR beantwoorden. Ik zal hun zorgen over een naderend faillissement met wat mistwolken wegnemen.

Groeten,

Guus


13-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: jan.staal@mccentrum.nl

Beste Jan,

Van Eugene kreeg ik de vragen die de Ondernemingsraad heeft over de financiële positie van Medisch Centrum Centrum. Ik ben blij dat jullie het concept-jaarverslag zo grondig hebben gelezen. Ik loop jullie vragen af.

1. De post dienstkleding is zo laag omdat deze gehuurd is en afgelopen jaar de kleding niet meer voldeed aan de afgesproken kwaliteit. Daarom is een creditnota van 8.000 euro verzonden.

2. Het is wat al te snel geconcludeerd dat de productiviteit van de medische staf in ons ziekenhuis achterblijft bij de productiviteit van de verpleegkundigen. Het aandeel ondersteuners (intensivisten, radiologen, ziekenhuisapothekers) wordt wat groter. Deze mensen scoren geen epb’s (eerste polibezoeken) maar zijn wel nodig voor de zorg.

3. Een negatief vermogen is inderdaad zorgelijk maar daar komen we wel weer bovenop.

4. Jullie suggestie om scherper op de porti te letten nemen we graag over. Ik ben het er helemaal mee eens dat we meer gebruik moeten maken van e-mail. En jouw voorstel om in het ziekenhuis actief te gaan twitteren is absoluut het bestuderen waard. Dat jij al twittert en Eugene niet is tekenend: misschien kan de OR een bijles moderne communicatiemiddelen aan de RvB aanbieden?

Groeten,

Guus


14-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: josefien.dzjoegasjvili@nza.nl

Beste Josefien,

Ik hoorde dat jullie met DBC-Onderhoud en Prismant een analyse hebben gemaakt van de overfinanciering van ziekenhuizen in 2008. Het gerucht gaat dat jullie de tarieven in het A-segment neerwaarts willen bijstellen om te voorkomen dat dit probleem zich ook in latere jaren blijft voordoen. Graag wijs ik je erop dat bij MCC en enkele andere ziekenhuizen die nu al de jaarrekening klaar hebben er in 2009 geen overfinanciering, maar juist onderfinanciering optreedt. Prismant heeft opdrachten nodig, misschien kunnen ze hier eens naar kijken?

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


15-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Beste mt-ers,

Gezien de lastige financiële situatie van ziekenhuizen op dit moment is besloten om onze sponsoractiviteiten tot een minimum terug te brengen. Dit betekent dat MCC geen bijdragen meer zal leveren aan onze bevriende ziekenhuizen in Ghana en Botswana, dat de bijdrage van onze apotheek aan Haïti wordt gestopt, dat deelname aan de Dom-tot-Domloop voortaan op eigen kosten geschiedt, dat we geen defibrillators beschikbaar stellen aan de sportverenigingen van onze medewerkers en dat onze bijdrage aan het Centrummuseum wordt gestaakt.

Groeten,

Guus


16-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Beste mt-ers,

Mijn mail over sponsoring riep nog een vraag op van Jeannette. De vraag was of ook voetbalsponsoring onderdeel van het nieuwe beleid is. Het antwoord hierop is uiteraard nee. Ons strategische belang in de skybox wordt gecontinueerd vanwege het directe bedrijfsbelang en het feit dat we net vorige maand met Stadionexploitatie BV een contractuele verplichting voor een periode van vijf jaar zijn aangegaan.

Prettig weekeinde,

Guus


Lees ook:

Week 14: De accountant

Week 13: Beterbed

Week 12: The sky is the limit

Overzicht @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.