Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 2: Code 39089

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum (MCC). U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders van het ziekenhuis.
Week 2: Code 39089


11-01-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: peter.jansen@achmea.nl

Beste Peter,

In vervolg op ons plezierige gesprek van afgelopen vrijdag wil ik natuurlijk graag meedenken over een win-win inkooprelatie tussen Medisch Centrum Centrum en Achmea. We hebben afgesproken om aan te sturen op een lage schoning voor het A-segment zodat we een robuust budget houden waar de verzekeraars gezamenlijk aan bijdragen. Achmea zal hier weinig last van hebben want het kan grotendeels worden afgewenteld. Als dank zijn we bereid om jou een exclusieve inkoopkorting van tien procent voor het B-segment te gunnen. Graag vertrouwelijk mee omgaan, het schijnt dat een regelneuker bij de NZa hier moeilijk over doet.

Groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


11-01-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Best mensen,

Zoals jullie van Eugene hebben gehoord gaan we een verbeterprogramma starten met behulp van de theory of constraints. Eén van die constraints is geen theorie maar vervelende werkelijkheid: door gestuntel bij de verzekeraars en de NZa hebben we een acute beperking van ons kasgeld. Declaraties over afgelopen maand worden daarom niet in de salarisronde van 23 januari meegenomen maar pas in februari. Excuus voor het ongemak, ik ga ervan uit dat dit snel uit de wereld is als de aperte fouten van de NZa in onze budgetafrekening over 2003 en 2004 gecorrigeerd zijn.

Guus


12-01-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: josefien.dzjoegasjvili@nza.nl

Beste Josefien,

In de brief van 14 december lees ik dat abusievelijk code 30823 en 39089 niet zijn opgenomen in de bijlage zware dagbehandeling van de beleidsregel functiegerichte budgettering. Code 39089 geldt volgens beleidsregel CI-1108 alleen voor de liposuctie van de knie en de binnenzijde van het bovenbeen of de lende of de flank, staat er. Kan je even aangeven in welke beleidsregel is aangegeven hoe binnenzijde te definiëren? Mijn dokters zeggen dat binnen binnen is als je begrijpt wat ik bedoel.

Van die andere fout over de helicoptervoorziening die jullie melden hebben wij gelukkig geen last. Wel heb ik nog een vraagje over de brief van de week ervoor over beleidsregel CI-1091 in de circulaire TURS/RECH/CI/09/17C. Ik bel daarover nog.

Tot slot alvast de aankondiging dat we met de verzekeraars bijna een akkoord over de schoning hebben. Het is niet te geloven hoe ze ons proberen uit te persen, het budget dat overblijft is een fooi.

Groeten,

Guus


14-01-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Van Eugene begreep ik dat het stafbestuur nog twee belangrijke vragen bij de begroting 2010 heeft. Wat betreft de door jullie geëiste compensatie door het ziekenhuis voor eventuele kortingen op de specialistenhonoraria, ik stel voor dat jullie dit zelf in het komend overleg met de verzekeraars inbrengen.

Jullie andere belangrijke punt ging over de skireis voor de orthopeden in de begrotingspost zorginnovaties. Ik neem aan dat je doelt op het werkbezoek aan de Alpine Klinik Davos. Dit is een strategische investering om kennis te maken met de meest recente ontwikkelingen in botbreuken. Het is naar de mening van de RvB bovendien van groot belang voor de uitstraling van de maatschap om een topfitte indruk te maken. Dit is ons sterkste wapen in de concurrentie met het nieuwe filiaal van de Maartenskliniek. Naar een bleke orthopeed gaan de mensen volgens Independer gewoon niet meer.

Groeten,

Guus


15-01-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Natuurlijk is het uitstel van een maand voor verwerking van declaraties niet van toepassing op Fleur en jou. En de rechtshulpverzekering voor zorgbestuurders, die het ziekenhuis voor jullie heeft afgesloten, wordt direct door MCC aan de verzekeraar betaald.

Groeten,

Guus


Lees meer:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.