Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 33: Kleur

Eindredacteur
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 33: Kleur

16-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Je vroeg mij advies over het project ‘Meer kleur in kledij’. Ik heb daar enkele kanttekeningen bij. Ten eerste heeft inkoop dankzij de standaard witte ‘one size fits all’ kleding een flinke kwantumkorting bedongen. Bij Zeeman krijg je het niet goedkoper. Vergeet ook het voordeel van het wasproces niet: binnen de kortste keren wordt alles wat kleur heeft flets. Zo’n uitstraling zou haaks staan op de corporate identity waar jij zo op hamert. En voor je het weet eist de Verpleegkundige Adviesraad een nieuwe modieuze snit. Er schijnt al om rokken gevraagd te worden. We mogen onze eigen subjectieve mening niet laten prevaleren, maar moeten vertrouwen op de professionele expertise van de couturier die voor onze kledinglijn tekende. Had hij niet geconstateerd dat de vrouw in deze regio echt geen rok kan dragen en dat MCC nuchterheid moet tonen? ‘Pas du tout!’, hoor ik hem nog zeggen.

Guus


17-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Beste mt-ers,

Even een update over het begrotingsproces. Zoals altijd gaat het moeilijk. Het uitgangspunt is slecht. We zitten zes miljoen onder target en zakken in 2010 ruim een miljoen in het rood. De efficiencyverbetering van drie procent in de kaderbrief wordt, als alle afdelingsplannen bij elkaar worden gelegd, niet gehaald. Daar komt bij dat de aankondiging van Klink om nog eens 549 miljoen te korten er extra inhakt. Dat betekent voor ons ongeveer vijf miljoen additioneel besparen. Iets minder dan ons marktaandeel. Het helpt dat we topklinisch zijn – onze minister draagt de STZ een warm hart toe en heeft terecht geconcludeerd dat het klein grut onder de ziekenhuizen steviger aangepakt moet worden.

Per saldo een grote opgave voor allen. Ten opzichte van de huidige plannen is nog twaalf miljoen nodig. In ons overleg komende week wil ik van jullie een overzicht van mogelijke ingrepen. Er zijn geen heilige huisjes. Eugene heeft als randvoorwaarde gesteld dat de investering in ons Centraal Kinderoncologisch Centrum niet ter discussie staat. Ook de cyclotron blijft vanwege het belangrijke imago-effect op de investeringslijst. Voor de hogefluxreactor is de business case nog niet helemaal sluitend, deze gaat dus niet mee in de investeringsbegroting 2011.

Succes,

Guus


18-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Sweety,

Wat zie je er spetterend uit vandaag! Een zuurstokroze minirok – dat is vast geen Edgar Vos. Het water loopt me in de mond. Vanmiddag om vijf uur?

Guusje


19-08-2010

Van guus.rood@mcc.nl

Aan peter.jansen@achmea.nl

Beste Peter,

In januari hebben wij uitgebreid gesproken over een nieuwe constructieve relatie tussen Medisch Centrum Centrum en jouw organisatie. Daarna is het wat stil geworden. Toch zou ik nu graag de contractonderhandeling over 2010 willen afronden. De facturatie begint erg achter te lopen, we staan hierdoor fors rood. Mochten we voor 1 september aanstaande geen overeenstemming hebben, dan zal ik de administratie opdracht geven om het declaratieproces tegen passantentarieven in gang te zetten.

Vriendelijke groeten,

Guus Rood RC

Controller Medisch Centrum Centrum


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.