Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 37: Gevangenis

Eindredacteur
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 37: Gevangenis


13-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: a.vietsch@tweedekamer.nl

Geachte mevrouw Vietsch,

Door een goede vriend werd ik geattendeerd op uw bestaan. Ik neem aan dat dit mailadres nog correct is. Ik heb direct uw website tot mij genomen. Uw blog over de overeenkomst tussen verpleeghuizen en gevangenissen spreekt mij zeer tot de verbeelding. Ik zou het graag breder trekken: ook als ziekenhuis komen wij er, vergeleken met de Bijlmerbajes, bekaaid van af. Uw blog leest als een bevlogen pleidooi om meer middelen aan de zorgsector beschikbaar te stellen. Dat verdient respect en waardering.

Vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


13-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Even wat impressies over de rampenoefening van afgelopen weekeinde, waar ik als observator van het OT aanwezig was. De start van het ZIROP ging goed. Na de melding bij MKA ontstond er verwarring over wie de HsGHOR moest benaderen. Gelukkig was dit snel opgehelderd maar toen was de HsGHOR niet traceerbaar omdat deze sinds kort ACGZ heet. De ACGZ bleek echter niet mee te spelen omdat er nog geen GRIP-2 was afgekondigd. Vanwege CBRN was deel C van ZIROP aan de orde. Daar was verwarring over welke PBM gebruikt moesten worden maar de coördinator BHV sprong tijdig bij.

De communicatie liep verder prima.

Groeten,

Guus


15-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: a.vietsch@tweedekamer.nl

Geachte mevrouw Vietsch of mag ik Antoinette zeggen?

Wat een verrassing, de uitslag van het kort geding van de NVZ tegen Ab Klink. U zult met mij wel blij zijn voor alle mensen in het land die afhankelijk zijn van een goed zorgaanbod. Het gevaar voor kaalslag en lange wachtlijsten is even afgewend. Zijn mijn zorgen over het regeerakkoord van het kabinet Wilders dus overbodig?

Vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC


14-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Dank voor het aanbod om jouw dwergteckel Fikkie voor het ziekenhuis in te zetten. Ik heb dit met Eugene besproken. Eugene was erg enthousiast, maar vroeg zich af of een teckel hetzelfde reukvermogen heeft als de speurhond Cliff om ziekenhuisbacteriën op te sporen. Afgezien daarvan vond hij een normatief uurloon van 138 euro voor Fikkie aan de hoge kant, of je daar nog naar kan kijken.

Groeten,

Guus


17-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: a.vietsch@tweedekamer.nl

Hoi Nettie,

Ik begrijp niet helemaal waarom je de uitspraak van de rechter wat kort door de bocht vindt. Je schrijft verder: “Ik ga uit van het gezonde verstand in de CDA-fractie en de kwaliteiten van Verhagen. Zij moeten (laten) onderhandelen en beslissen over een akkoord. Indien er een akkoord komt, dan hoop ik dat zij goede ministers aanstellen die ervaring en draagvlak hebben op de terreinen van de betreffende ministeries. Met een goed akkoord en met goede mensen met ervaring komt er een goede regering.” Dat is niet helemaal een antwoord op mijn vraag. Bedoel je nu dat de zorginstellingen de toekomst weer met enig vertrouwen tegemoet kunnen zien, of dat het hoog tijd wordt dat er flink bezuinigd gaat worden op gevangenissen?

Hou doe,

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.