Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 7: Concurrentie

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 7: Concurrentie


15-02-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: info@nmanet.nl

LS,

Geen dank voor de suggestie om eens te buurten bij mijn collegae van de VU en het AMC. Het is natuurlijk een schande dat arme hulpbehoevende Amsterdammers door meedogenloze praktijken van de academische maffia de toegang tot basiszorg wordt onthouden.

Ik wens u veel succes bij het bestrijden van deze Italiaanse toestanden en neem aan dat u discreet omgaat met uw bron.

Vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


16.02.2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Op jouw verzoek heb ik even het rekensommetje gemaakt voor de boetes die de ziekenhuizen aan onze westkant mogen verwachten. De Nma kan tot tien procent van de omzet opleggen. Voor het AMC gaat het om ongeveer 70 miljoen, de VU 60 miljoen, OLVG 30 miljoen. Als de NMa coulant is, dokken ze wat minder. Maar reken maar op bloedrode cijfers voor onze vrienden. Gedwongen ontslagen, slechte pers – dat betekent grote kansen voor ons. Zal ik vast een voorzet maken voor het masterplan ‘MCC helpt Amsterdam’?

Groeten,

Guus


17-02-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: huisartsengroepdeblauweogen@gmail.com

Beste Jochem,

We moeten snel even overleggen over de vergoeding die jij van ons krijgt voor het doorsluizen van je bloedbepalingen. Je kreeg vijf euro per klantje maar de NZa doet moeilijk. Ik stel voor dat wij die vergoeding stoppen, maar eens per maand een consulent van MCC bij jou stationeren. Dat kan bijvoorbeeld vrijdag van 16.00 tot 17.00 als de boel toch leeg staat. Die consulent heeft natuurlijk werkruimte nodig, een vergoeding van 10.000 euro op jaarbasis is fair. Jij zorgt dat de diagnostiek via ons lab blijft lopen.

Deal?

Groeten,

Guus


17-02-2010

Van: guus.rood@mcc.nl

Aan: josefien.dzjoegasjvili@nza.nl

Beste Jozefien,

Net te laat zag ik het consultatiedocument van NZa en NMa over zorggroepen. Ik begrijp dat ik via ketenzorg@nza.nl kon reageren, maar maak liever een algemene opmerking via jou. Ik meen dat de toezichthouders doorschieten in hun oordeel over zorgaanbieders. Zonder collegiale samenwerking krijgen we Amerikaanse toestanden en gaat de zorg naar de knoppen. Neem de inval die net bij mijn Amsterdamse collegae is gedaan – zo gaan we toch niet om met de zorg in ons land? Straks komt er van samenwerking niks meer. Hoewel wij natuurlijk niet zover gaan als de Amsterdammers, werken ook wij wel eens samen met een ander. Naar ik heb begrepen heeft de NZa een probleempje met laboratoria die huisartsen betalen voor het toeleiden van diagnostiek. Je mag best weten dat ook wij dit in het verleden deden – inmiddels houden wij ons aan de regels van de NZa zoals die onlangs helder gemaakt zijn. Ik heb begrepen dat bij vrijwillige melding zoals nu gedaan geen sancties meer nodig zijn en vertrouw erop dat onze plezierige en open relatie behouden blijft.

Groeten,

Guus


Lees ook:

Dossier mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.